Menu Content/Inhalt
Főoldal
A Parlamentben jártunk PDF Nyomtatás
Hírek - Korábbi hírek - 2007/2008
élménybeszámoló egy 12. E osztályos diák szemével
 
 2008. március 3-án a magyar országház által rendezett Parlamenti Különórán vettünk részt 22-en, a 12.a, 12.b, 12.e, 11.a tanulói  Kiszelyné Lencsés Anna és Vigyikán Edina tanárnő kíséretével.
Belépésünket követően országházunk pompája fogadott minket. Megbizonyosodhattunk saját szemünkkel is  arról, hogy a világ egyik legszebb épületében vagyunk.

A program első részeként három előadáson vehettünk részt a parlament felsőházi üléstermében. Átéreztük a helyiség atmoszféráját, sőt néhányan az egykori magyar főurak székeit is elfoglalhattuk. Első előadónk, Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke volt, aki az országgyűlés működéséről beszélt, majd Papp István, az országgyűlés főtitkárhelyettese a törvénykezés rejtelmeibe vezetett be minket. Végül Kuncze Gábor, az SZDSZ országgyűlési képviselője következett, akinek előadása osztatlan sikert aratott humoros történeteivel a politikai közszereplésről és a képviselők munkájáról. Az előadások után kérdéseket tehettünk fel az előadóknak.

Az országgyűlési óra után szendviccsel és üdítővel vendégeltek meg minket, majd idegenvezetőnk parlamenti sétára kísért minket, mely során sok érdekes információval lettünk gazdagabbak. Az alsóházi ülésteremben részesei lehettünk a plenáris ülésnek, ahol több híres és ismert politikust láthattunk közelről, és hallhattuk a miniszterelnököt is felszólalni.

Programunk az Országgyűlési Könyvtárban végződött, ahol rengeteg történelmi irat és felbecsülhetetlen értékű könyv van, amelyet a kutatók és a diákok is igénybe vehetnek.

Ezt követően búcsút vettünk az Országháztól és a hazafelé tartó úton osztottuk meg egymással élményeinket.
 
 
< Előző   Következő >