Menu Content/Inhalt
Főoldal
Központi írásbelik az ÁVG-ben PDF Nyomtatás
Hírek - Korábbi hírek - 2007/2008
Iskolánkba a felvételi eljárást megelőző központi írásbeli vizsgára 175 diák jelentkezett. A jelentkezési lapok 1/3-a Sárospatak, míg a többi Bodrogköz, Hegyalja és Hegyköz településeinek általános iskoláiból érkezett.
Január 26-án, a jelentkezők számához képest néhány fővel kevesebben jelentek meg a vizsgán. Ez annak köszönhető, hogy a távolmaradó diákok egy korábbi válogatás keretében már felvételt nyertek iskolánk Arany János Tehetséggondozó Programjába.
 A most felvételiző 8. osztályos diákok először az anyanyelvi majd a matematikai feladatlapok minél sikeresebb kitöltésére törekedtek. Sokféle készséget mértek ezek a feladatsorok: szókincsbőséget, grammatikai ismereteket, szövegértést, szövegalkotási gyakorlottságot, s hasonlóan fontos volt a kombinatorikai, a problémamegoldó gondolkodás, a számolási készség is.
A vizsgáról kijövő tanulók között végrehajtott „közvélemény-kutatás” alapján úgy tűnik, hogy az anyanyelvi kérdések megválaszolása jelentett kisebb akadályt.
 A javítási útmutató előírásai alapján gimnáziumunk pedagógusai már a vizsga napján elkezdték az alapos és nagy figyelmet igénylő értékelő munkát. A javítási hibák elkerülése érdekében minden egyes dolgozatot két-két tanár értékelt.
A felvételi eljárás azonban az írásbeli feladatlapok kitöltésével még nem ér véget. Az intézményünk iránt érdeklődő hatodikos és nyolcadikos diákoknak február 15-ig kell jelentkezési lapjaikat iskolánkba eljuttatni. A szóbeli felvételire - külön értesítés nélkül- február 19-én 13 órára várjuk a tanulókat.
A hat évfolyamos képzésre jelentkezők a szóbeli elbeszélgetés során kommunikációs készségükről, szövegértési és problémamegoldó képességükről tehetnek tanúbizonyságot. A nyelvi előkészítő évfolyammal öt évre kiegészülő emelt szintű angol vagy német vagy informatikai képzésünkre jelentkező diákok esetében pedig a kommunikációs készségét vizsgáljuk.
Az írásbeli és szóbeli megmérettetésen szerzett pontok mellett az általános iskolai eredményeket is figyelembe vesszük, ennek módja iskolánk honlapján (www. avgsp. hu) részletesen olvasható.
Gimnáziumunk eddig elért sikerei, és oktató-nevelő munkánk eredményessége alapján bízunk abban, hogy minél több pataki és nem pataki diák érzi úgy, hogy jövőbeli álmainak eléréséhez legjobb helyszín az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium!

Nagy szeretettel hívjuk és várjuk Őket!
 
< Előző   Következő >