Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Tudósítások arrow Vöröskeresztes találkozó - 2007
Vöröskeresztes találkozó - 2007 PDF Nyomtatás
Dokumentumtár - Tudósítások eseményekről, rendezvényekről

XIV. Országos Vöröskeresztes Ifjúsági Találkozó 2007
Sárospatak

 Véget ért a XIV. OVIT, melynek az idén az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium adott otthont. A tábor a vöröskereszt egyik legnagyobb volumenű programja, mely során az ország minden területéről gyűlnek össze a fiatalok, hogy együtt eltöltsenek élményekkel teli pár napot. A találkozó másik célja, hogy az országban munkálkodó ifjúsági vöröskeresztesek ki tudják cserélni tapasztalataikat, bevált programjaikat és megismerhessék egymás munkásságát.

A Borsod megyei városba 2007. augusztus 6-án érkeztek meg a fiatal résztvevők, akiket a helyi rendező önkéntesek és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt által felkért csoportvezetők fogadtak. A megnyitón részt vett dr. Hörcsik Richárd, Sárospatak polgármestere és Aros János alpolgármester, Tóth Tamás, a gimnázium igazgatója, dr. Czimbalmos Ágnes, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese, Grubert Roland, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnöke és Molnár Józsefné, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója.  A program első estéjén csoportokra bontva ismerkedtek, és természetesen a mozgalom hagyományos indulóját, a Cinege-dalt is elsajátíthatták. A második napon a már hagyományosnak mondható város-rally kereteiben vicces és játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a helyszínül szolgáló várossal, környékkel. Ezután a délután folyamán a strandon pihenték ki a délelőtt fáradtságait. Vacsora előtt a Magyar Vöröskereszt Központi rendeltetésű Szolnoki Kutató-és mentőegysége tartott bemutatót. Az este lezárásaként egy, a Mozdulj Árpád!-hoz hasonló vetélkedőben szórakozhattak a tábor lakói. Szerdán délelőtt fórum nap volt, melynek célja, hogy meghívott előadók segítségével fejleszthessék a fiatalok eddigi ismereteiket. A fiatalok maguk választhattak a meghirdetett szekciók közül, így beszélgethettek dr. Morzsányi Évával, a Magyar Vöröskereszt volt főigazgatójával a fiatalok szerepéről a Magyar Vöröskereszt életében; Molnárné Szabó Évával, a Magyar Vöröskereszt képzés szakmai vezetőjével az emblémavédelemről; Gelencsér Anettel, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Észak-Magyarországi régióvezetőjével a fiatalok és idősek közötti programok lehetőségeiről; Buknicz Ivettel, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Dél-Alföldi régióvezetőjével a Doku-dráma nevű programról és Sasvári Krisztinával, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt alelnökével a motivációról, motivációs eszközökről. Délután valamennyi fiatal ellátogatott a sáropataki Református Kollégium múzeumába és a Nagy Könyvtárba, ahol lehetőségük nyílt a tavaly Oroszországból visszakapott könyvek megtekintésére, illetve megnézhették a várkertben található Rákóczi Múzeumot is. Este Horror-partyt szerveztek a csoportvezetők, melynek keretében tapasztalatcserére és további ismerkedésre nyílt lehetőség. Csütörtök délelőtt a Bodrogon szerveztek kenuzást a rendezők, délután a csoportok készülhettek a búcsúesti produkciójukra. Este került sor a program zárására és a műsorok megtekintésére, melyet tombolasorsolás és kis esti disco követett. Az utolsó napra maradt a legfájdalmasabb momentuma a tábornak, a hazautazás.

A táborozók visszajelzései alapján elmondható, hogy egy igen sikeres találkozót sikerült lebonyolítanunk a sárospataki ifjúsági vöröskeresztesek segítségével. Mindenki nagyon jól érezte magát és a programok lehetőségei önfeledt kikapcsolódást biztosított résztvevők számára az utólagos beszámolók szerint. Ezúton is köszönetet mondok a közreműködő fiataloknak.

Köszönet:

Leskó Dóra, Molnár Csaba, Dzsupi Zoltán, Székely Zsuzsanna, Mózes Zsófia, Leskó Zsófia, Kiss Dániel, Bokros Dániel, Horváth Enikő, Farkas Edit, Juhász Regina, Molnár Tünde, Tóth Tamás, Hornyák Szimonetta, Palásti Dalma, Pingor Zita, Czabányi Dániel, Tamás Eszter, Czók Beáta, Zsófi Tímea, Bana Bernadett

sárospataki fiataloknak.

A tábor ideje alatt készült fotók hamarosan feltöltésre kerülnek a galériába. De addig is pár kép ízelítő jelleggel már most is megtekinthető.

 
< Előző   Következő >