Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow Tájékoztató az ingyenes külföldi nyelvtanulási programról 9. és 11. évfolyamos diákok számára
Tájékoztató az ingyenes külföldi nyelvtanulási programról 9. és 11. évfolyamos diákok számára PDF Nyomtatás
Tisztelt Szülő!

Ahogyan Ön arról már biztosan értesült, a Kormány 2019. február 6-i döntése értelmében a 2019/2020-as tanévben nappali tagozatos, gimnáziumi és szakgimnáziumi képzésben, 9. vagy 11. évfolyamban tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvtanulásban vehetnek részt.  A program keretében a Nemzeti alaptanterv alapján tanulható első idegen nyelvek (angol, német, francia, kínai) célországaiban (Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban és Kínában) vehetnek részt a tanulók nyelvtanulásban. A program hazai költségvetési forrásból valósul meg. A nyelvi programban az érintett tanulók alanyi jogon vehetnek részt, a támogatás elnyerésére azonban pályázni kell.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából a program szakmai végrehajtását (tájékoztatás, pályáztatás, támogatások kezelése) a Tempus Közalapítvány végzi.

A külföldi nyelvtanulásban való részvétel alanyi jogon megillet minden nappali tagozatos, gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulót, aki a 2019/2020-as tanévben 9. és 11. osztályban tanul és pályázatot nyújt be a Tempus Közalapítványhoz: egyéni pályázat esetében a tanuló, csoportos kiutazás vagy projektalapú mobilitás esetében a köznevelési intézmény, vagy – ha az nem pályázik –, akkor az intézmény fenntartója.

Az előzetes igényfelméréshez kérjük, hogy a mellékelt igényfelmérő lapot kitöltve
2019. szeptember 26-ig (csütörtök) juttassa vissza az intézménybe.

A programról részletesebb információ ITT olvasható.

Az igényfelmérő INNEN letölthető.
 
< Előző   Következő >