Menu Content/Inhalt
Főoldal arrow Legfrissebb híreink arrow ÁVG-sek innovációs sikere
ÁVG-sek innovációs sikere PDF Nyomtatás
2016. május 30-án lezárult a 2015/2016-os tanévre hirdetett 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny.
A versenyfelhívás szerint pályázni lehetett műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármely innovatív alkotással. Továbbá a National Instrumens myDAQ nevű termékének újszerű, sehol másutt nem alkalmazott mérési vagy adatgyűjtő eljárásának kidolgozásával, konkrét gyakorlati feladat megoldását segítő alkalmazásokkal.
Az ÁVG versenyzői azon 53 pályázó között voltak, akik az I. forduló értékelésekor további munkára, témájuk kidolgozására kaptak ösztönzést. A neves kutatókból és az adott témában érintett, a gazdasági életben ismert cégképviselőkből álló szakmai zsűri már ezeket a továbbfejlesztett innovatív munkákat minősítette, s az ÁVG-s diákoknak a megtisztelő kiemelt dicséretet juttatta. Ennek ünnepélyes átvételére a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében került sor.
Nagy öröm, hogy Szeder László tanár úr diákjai 3 pályamű fejlesztésével is az ország legsikeresebb fiatal feltalálói között lehetnek. Büszkeség ilyen sikeres elkészülte
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nagy Dániel telefonvezérelt kisautójának (bemutatásra került az Akadémián),
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vigh András Zsolt „intelligens kutyajátékának”, s a
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Koncz Flórián - Schmiedt Balázs András páros által készített feszültségoldónak.
 
< Előző   Következő >